Eindejaarsfeesten: hou je cholesterol onder controle op natuurlijke wijze

Eindejaarsfeesten: hou je cholesterol onder controle op natuurlijke wijze

Eindejaar: het is de gezelligste periode van het jaar. Gezellig samen zijn met familie en vrienden, genieten van heerlijke hapjes endrankjes aan de feesttafel ... Helaas betekent dat ook minder goed nieuws voor je cholesterolgehalte.

 

Een aangepaste levensstijl en een gezond voedingspatroon doen al heel wat voor je cholesterol. Maar soms kan je wat extra hulp gebruiken. Met het voedingssupplement gefermenteerde rode rijst bijvoorbeeld. Daarmee help je je cholesterol in balans te houden op een heel natuurlijke wijze.


Oosterse traditie

 

Gefermenteerde rode rijst (red yeast rice of RYR) ontstaat door rijst te laten fermenteren (gisten) met de schimmel  monascus purpureus. Het gebruik ervan kwam overwaaien uit het verre oosten. Al eeuwenlang staat het voedingsmiddel op het menu in de traditionele Chinese keuken. De rode korrels werden succesvol ingezet om het hart te versterken en de circulatie te bevorderen. Tot men ook de cholesterolverlagende eigenschappen ervan ontdekte. 

 

Cholesterolverlagende resultaten

 

Dat cholesterolverlagend effect is significant. Uit klinische studies blijkt na 8 tot 12 weken een gemiddelde afname van de totale cholesterolspiegel met 16 à 20%. Het (schadelijke) LDL-cholesterolgehalte daalt zelfs met 22 à 26%. En dat zonder enige neveneffecten. Gefermenteerde rode rijst haalde dan ook de uiterst strenge normen van Het Europees Voedselagentshap (EFSA) om als voedingssupplement te mogen gebruiken.

 

Voedingssupplementen: varianten

Er bestaan heel wat preparaten met gefermenteerde rode rijst. Welke zijn nu het meest geschikt? Een tip: ga altijd voor een biologische kwaliteit en check het gehalte van de werkzame stof monacoline K (best een dosis van 10 mg per dag) en de mogelijk toxische stof citrinine (die moet onder de detectiegrens liggen). Je apotheker helpt je graag in je keuze!

 

Check hier onze cholesterolverlagende preparaten op basis van gefermenteerde rode rijst.

 

Jouw goede voornemens? Wacht er niet mee tot in januari. Vertrouw nu al op wat extra hulp voor de feestdagen en hou je cholesterol onder controle op een heel natuurlijke wijze.

 

Fijn eindejaar & geniet van de feesten!


Bron: Goed Gevoel

 Link naar webshop


Terug